Laden Evenementen

Masterclass Foute besluiten

10 november | 15:00 - 19:00 Miele Experience Center
1569645
DD
dagen
HH
uur
MM
min
SS
sec

Foute besluiten – Patronen en oorzaken
Elke dag nemen we talloze besluiten. Ook leidinggevende teams, bedrijfsdirecties, politici en bestuurders doen dat. Die hebben ervoor doorgeleerd, zou je zeggen. Toch nemen deze doorgewinterde professionals en leidinggevenden besluiten die soms slecht of zelfs rampzalig uitpakken. Besluiten van mensen met macht gaan vaak over belangrijke onderwerpen. Als die besluiten fout blijken te zijn, hebben ze dus verstrekkende gevolgen. Hoe komt het dat teams van gekwalificeerde mensen toch besluiten waarvan ze zich ook zelf achteraf afvragen: hoe hebben we dit ooit kunnen besluiten? Een groot, geldverslindend project dat mislukt. Een fusie die tot kapitaalvernietiging leidt. Banen die verloren gaan door slecht beleid….

Managementadviseur Wim van Hennekeler maakt in deze bijeenkomst, mede op basis van zijn boek ‘Foute Besluiten – Patronen en Oorzaken’, een tocht langs een veelheid van dergelijke besluiten. Vaak blijken bij besluitvormers achterliggende patronen aan het werk die kenmerkend zijn voor het team of de organisatie. Zij hebben hun eigen besluitvormingscultuur ontwikkeld met specifieke valkuilen en ontwikkelpunten. Als je je daar beter bewust van bent, kun je de onderliggende patronen en de risico’s voor foute besluiten herkennen. Zodoende neem je betere besluiten.

In deze bijeenkomst leer je ook de besluitvormingscultuur van jouw eigen organisatie of team en de specifieke valkuilen die deze met zich brengt, beter begrijpen.

Wat biedt deze bijeenkomst mij?

  • Inzicht in hoe achterliggende patronen en oorzaken in organisaties, directies en teams tot besluiten leiden die naderhand fout hebben uitgepakt.
  • Inzicht in patronen en oorzaken die gelden voor de eigen organisatie of het eigen team van deelnemers.
  • Tips om deze specifieke valkuilen te vermijden en de eigen besluitvormingscultuur te ontwikkelen.

Wim van Hennekeler
Wim van Hennekeler begeleidt en adviseert organisaties, directies, Raden van Bestuur en afdelingen bij veranderingen. Hij publiceert regelmatig, recentelijk onder meer over de veranderende rol van de Raad van Bestuur van ondernemingen en over de impact van digitale transformatie op leiderschap, organisatie en veranderprocessen. Hij spreekt over deze onderwerpen ook op seminars en congressen.

Wim heeft zelf ook eindverantwoordelijke leidinggevende rollen vervuld in management consultancy bij Deloitte, PA Consulting Group en momenteel als Head of Consulting Benelux.

Vóór hij consultant werd, was Wim eerst werkzaam als researcher bij VPRO Televisie en vervolgens beleidsmedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is afgestudeerd als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam.

In adviestrajecten met organisaties legt Wim de nadruk op daadwerkelijk implementeren, niet blijven steken in de fase van het advies. Die adviestrajecten hebben bijvoorbeeld betrekking op gebieden als (digitale) innovatie, technologie of ingrijpende veranderingen. De besluitvormingscultuur van de organisatie vormt daarbij per definitie een richtsnoer. Wim staat organisaties vaak bij als er belangrijke besluiten te nemen zijn, maar ook als er teruggeblikt wordt op een besluit dat slecht heeft uitgepakt. Dan is het zaak daarvan te leren om tot een betere besluitvormingscultuur te komen.

Programma
15:00 – 15:30 uur Ontvangst
15:30 – 15:35 uur Opening
15:35 – 18:00 uur Masterclass
18:00 – 19:00 uur Netwerkborrel

Deelname
Deelname is voor leden van Financials For Financials gratis. Wil jij kennis maken met de vereniging  FFF als introducé neem dan contact op met frans.de.vos@financialsforfinancials.nl.

Inschrijving
Inschrijven is alleen mogelijk via aanmelding op de agenda van de website van Nive Managers Platform. Dit kan via onderstaande button.

 

Inschrijven »

Gegevens

Datum:
10 november
Tijd:
15:00 - 19:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.nive.org/md-programma/bijeenkomst?id=915

Organisator

Nive
Telefoon:
070 - 711 87 29
Email:
info@nive.org
Website:
http://www.nive.org/

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2 4131 NR
VIANEN, Nederland
+ Google Maps
Top

Inloggen


Maak een account aan!
Wachtwoord vergeten?
Registratie is niet mogelijk.

Wil je inloggen?

Wachtwoord vergeten?