Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Fraude & Integriteit

30 september 2020 | 15:00 - 19:00 Miele Experience Center

Er gaat geen dag voorbij of er komt wel een fraudegeval naar voren in de media. Met aanbestedingen, subsidies, uitkeringen, maar ook boekhoudschandalen of gewoon diefstal. Diefstal is allang niet meer alleen het ‘jatten van de baas’, maar kan ook gaan om zeer geciviliseerde cyber-crime. Vraag maar na bij de ex-CEO en ex-CFO van Pathe Nederland. Zij trapten ‘met boter en suiker’ in een fraudeopzetje en zagen 19 miljoen Euro verdampen. De stelling van de docent is: Het is niet de vraag of je met fraude te maken krijgt, maar wanneer! Maar wat is dat nu precies Fraude? Wanneer spreek je van fraude? Wat zijn omstandigheden waarin fraude voor kan komen en hoe kun je het voorkomen!

Dan, Integriteit, weer zo’n begrip!! Maar wat is het eigenlijk? Het wordt vaak in één adem genoemd met ethiek. Ethiek en integriteit gaan over gedrag van mensen, en dan vooral in de situatie van een dilemma. De dagelijkse praktijk van een Financial staat bol van dilemma’s: Neem ik wel of geen voorziening op? Hoe hoog dan? En waarom? Welke informatie presenteer je intern? Mag je nu wel of niet sturen met de winst? Welke posten neem ik op in mijn investeringsbeslissing of business-case? Waarom wel, of waarom niet? Hoe hoog? Op basis van wat dan? Het gaat over keuzes maken in de dagelijkse praktijk waar niet per definitie sprake is van een goed of fout antwoord!

Wat biedt deze bijeenkomst mij?
Je hebt na afloop van deze bijeenkomst meer inzicht in wat wel en geen fraude is. Verder zijn er vanuit de fraude driehoek direct handvatten om de volgende dag mee aan het werk te gaan. Ten aanzien van Integriteit wordt duidelijk dat het werkzame leven van een Financial vol dilemma’s zit. Je krijgt hiervoor een aantal handvatten om met deze dagelijkse dilemma’s om te gaan.

Jurjen Bouwens
De biografie van Jurjen Bouwens vind je hier.

Programma
15.00 – 15.30 uur    Ontvangst
15.30 – 15.35 uur    Opening
15.35 – 18.00 uur    Workshop
18.00 – 19.00 uur    Netwerkborrel

Deelname
Deelname is voor leden van Financials For Financials gratis. Wil jij kennis maken met de vereniging  FFF als introducé neem dan contact op met frans.de.vos@financialsforfinancials.nl.

Inschrijving
Inschrijven is alleen mogelijk via aanmelding op de agenda van de website van Nive Managers Platform.

Gegevens

Datum:
30 september 2020
Tijd:
15:00 - 19:00
Site:
https://www.nive.org/md-programma/aanmelden?id=899

Organisator

Nive
Telefoon:
070 - 711 87 29
Email:
info@nive.org
Website:
http://www.nive.org/

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2 4131 NR
VIANEN, Nederland
+ Google Maps
Top

Inloggen


Maak een account aan!
Wachtwoord vergeten?
Registratie is niet mogelijk.

Wil je inloggen?

Wachtwoord vergeten?